Beschrijving Arezzo

Arezzo, Etruskische stad uit de Oudheid

Arezzo werd in de oudheid gesticht, het was een belangrijk Etruskisch, en later Romeins, centrum. In de Middeleeuwen wedijverde de stad met Siena en Florence met afwisselend succes. Onder de Signoria van Guido Tarlati, in de veertiende eeuw, bloeide de stad op maar tegen het einde van diezelfde eeuw kwam zij in handen van Florence, In Arezzo en omstreken werden een groot aantal beroemde persoonlijkheden geboren: Maecenas, Petrarca, Piero della Francesca, Michelangelo en Vasari. Tegenwoordig is dit een landbouw- en industriestadje (goudsmeedwerk, textiel) met een schilderachtig middeleeuws-renaissancistisch stadscentrum. Ieder jaar heeft, op de eerste zondag van september, de spectaculaire Ciostra del Saraeino (lanssteekspel) plaats.

Arezoo gelegen in het Noordoosten

Grensgebieden hebben het niet altijd gemakkelijk. Op veel punten zijn ze in het nadeel ten opzichte van de centra, op andere beslist in het voordeel. Het noordoosten van Toscane kan rekenen op de positieve kenmerken van een grensgebied: afzondering, rust en een flinke portie ongerepte natuur. Ideale uitvalsbases voor excursies in het noordoosten zijn Prato en Arezzo, twee steden waa rnaast oude ook nieuwe kunst te bewonderen is.

Arezzo, hoe hoger, hoe ouder

Arezzo is een helling die als het ware uit verschillende perioden is opgebouwd. De basis wordt gevormd door de moderne, lager gelegen stad. Arezzo wordt ouder naarmate men hoger komt. De stad krijgt al ruim ter hoogte van de Via Garibaldi en gaat over in de Middeleeuwen en Renaissance als hij richting de Duomo klimt, die als een kroon op de stad is geplaatst. Vlakbij staat de burcht die het platteland tot in het oneindige domineert. Een opmerkelijke stadstaat, waarvan het hele laaggelegen gedeelte het leven lijkt op te zuigen rondom een na de oorlog opnieuw opgebouwd, nietszeggend stadscentrum.

Katten in Arezzo

De hogergelegen stad, die juist adembenemend mooi is, is vanaf zes uur 's avonds het domein van katten die 'vergaderen' op trappen onder de arcaden van Vasari en op de Passagio del Prato.

 • Sfeervolle hotels in en rondom Arrezo

  Hieronder vindt u sfeervolle, authentieke hotels in en rondom Arezzo. Hiervandaan kunt u uitsteke...

 • Beschrijving Arezzo

  Arezzo werd in de oudheid gesticht, het was een belangrijk Etruskisch, en later Romeins, centrum....

 • Winkelen in Arezzo

  Aan de Piazza Grande en omgeving liggen veel antiekwinkels en antiquariaten, voor al het andere g...

 • Cafés en restaurants in Arezzo

  Bij Buca di San Francesca moet u beslist bonensoep of ribollita bestellen. Via S. Francesco 1, te...

 • Piazza Grande

  Dit grote, onregelmatige plein is omringd met antieke huizen met houten weergangen en met statige...

 • Feria Antiquaria

  Elk eerste weekend van de maand vindt op het Piazza Grande en de omringende straten de Feria Anti...

 • Saracenen Toernooi

  (Saracenen-toernooi) van Arezzo is minder 'dramatisch' dan de palio in Siena, maar is ook een zee...

 • Plattegrond Arezzo

  Hieronder ziet u een zogenaamde 'terreinweergave' van de stad, streek of provincie in Toscane

 • Sfeervolle steden in Toscane

  Uitgebreide beschrijvingen van Florence, Pisa, Siena en vele andere prachtige Toscaanse steden incl. uitgebreide fotoreportages en bezienswaardigheden. Per stad en dorp wordt een overzicht gegeven van sfeervolle authentieke hotels die u direct kunt boeken. Wel zo handig !