Winkelen in Florence

Is er een betere plek om schoenen en lederwaren te kopen dan Florence? Waarschijnlijk niet. Iemand die daar een groot aandeel in heeft gehad, is Salvatore Ferragamo. Deze schoenmaker, die in 1927 zijn eerste werkplaats opende, maakte opvallende, contrastrijke ontwerpen - doorzichtige sleehakken en goud en felroze gekleurde bandjes vestigden zijn reputatie als 'schoenentovenaar'. Als leverancier voor speelfilms kwam hij in de jaren dertig in contact met de sterren van Hollywood, die zijn extravagante creaties bestelden en soms helemaal afreisden naar Florence - van de passessies werden natuurlijk wervende foto's gemaakt.

Bij zijn dood in 1960 liet Salvatore zijn vrouwen kinderen een bloeiend bedrijf na. Tegenwoordig maken handtassen en andere lederwaren het assortiment compleet en is er een modelijn voor dames. De familie deelt nog steeds de lakens uit in het bedrijf, want Ferragamo is een van de weinige modedynastieën die niet is overgenomen door een multinational. In de jaren negentig richtten de kinderen een monument op ter ere van hun vader: een museum in het Palazzo Spini Ferroni, de bakermat van de familieonderneming. Hier zijn duizenden schoen modellen verzameld (Museo Ferragamo, Via Tornabuoni 2, tel. 055 336 04 56, geopend ma.-vr. 9-13, 14-18 uur, gesloten in aug., gratis, www.salvatoreferragamo.it).

Florence is beroemd om zijn lederwaren, die overal in de stad - bij de Uffizi, op de stromarkt. de piazza's - worden aangeboden. De vuistregel: onderhandel met charme, dan halen de verkopers altijd wel iets van de prijs van een tas, riem of portomonnee af. In de markthallen bij San lorenzo vindt u alle ingrediënten voor de echte Toscaanse keuken. Kijk op de Ponte Vecchio eens uit naar sieraden. Via Tornabuoni en zijstraten zijn hét adres voor de grote Italiaanse en buitenlandse modemerken.


Hotels & Recreatie

Bezienswaardigheden

 • Piazza del Duomo

  Aan de bouw van de in 1294 begonnen dom namen de beste architecten deel, onder wie Arnolfo di Cam...

 • Ponte Vecchio

  Deze meest antieke, beroemdste en ongetwijfeld meest karakteristieke Florentijnse brug bestond al...

 • David van Michelangelo

  De wereldberoemde David wordt beschouwd als het absolute meesterwerk van Michelangelo.

 • Palazzo Vecchio

  Het paleis, symbool van de gemeente Florence, werd in 1299 ontworpen door Arnolfo, aan wie ook de...

 • Uffizi Gallerij

  Met de bouw van het paleis, waarin een van de meest belangrijke kunstgalerijen ter wereld is onde...

 • Piazza della Signoria

  Een wandeling over de Piazza della Signoria is een must voor ieder die de stad bezoekt. In de tij...