Monte Argentario

Sfeervolle hotels in en rondom Monte Argentario

Hieronder vindt u sfeervolle, authentieke hotels in en rondom Monte Argentario. Hiervandaan kunt u uitstekend Monte Argentario en omgeving bezoeken. Door hieronder een hotel te selecteren kunt u de volgende onderdelen lezen:

  • beschrijving van het hotel inclusief het aantal sterren
  • de hotels zijn gevestigd in historische gebouwen, verbouwde boerderijen, zijn gites of appartementen. Veel keuze voor elke situatie
  • beoordelingen van het hotel door eerdere gasten
  • exacte locatie op de kaart van het gebied en/of stad
  • talloze foto's van het hotel inclusief de kamers en faciliteiten
  • u kunt nagaan of er voldoende beschikbaarheid is in de door u gewenste periode
  • u kunt direct veilig en betrouwbaar boeken, tegen scherpe tarieven en zonder reserveringskosten
  • u rekent pas na uw verblijf af bij uw hotel.

Sfeervolle hotels in en rondom Monte Argentario

Monte Argentario

Met macchia (struikgewas) begroeide heuvels en een ruige kust bepalen het beeld van dit zonovergoten schiereiland. Door de vorming van twee zandbanken ontstond in de loop der tijd een verbinding met het vasteland. Hoewel het landschap duidelijk aantrekkingskracht heeft, is de Zilverberg nog steeds een exclusief vakantiegebied met fraai gelegen villa's, kleine jachthavens en tal van baaien waar zeilboten voor anker liggen.
Bezienswaardigheden: Orbetello, dat in de lagune achter het schiereiland ligt, is een idyllisch stadje van 15.000 inwoners met een rijk verleden. Over de mooie oude stad met zijn vele cafés en restaurants ligt een breekbare charme. Imposante resten van een zeewering getuigen van het Etruskische verleden. De door citroen-, sinaasappelbomen en bloeiende oleanders omzoomde versterkingswerken (16e-18e eeuw) werden gebouwd door de Spanjaarden, die hier korte tijd aan de macht waren. De dom, gebouwd in 1376, is met zijn gotische gevel sober uitgevallen.

Orbetello

De door het stadsleven gekwelde Romeinen zoeken hier op warme zondagen rust en verpozing. Buitenlandse toeristen zijn er nog niet. De centrale landtong, die minstens tweeduizend jaar geleden moet zijn ontstaan, werd in de 8e eeuw al bewoond door de Etrusken. Tegenwoordig ligt hier het idylIische stadje Orbetello, waar citroen- en sinaasappelbomen bloeien. Over de beide andere zandbanken, de Tombolo di Feniglia in het zuiden en de Tombolo di Gianella in het noorden, leiden wegen naar de met macchia bedekte Monte Argentario (Zilverberg). De sfeer is op veel plaatsen betoverend. Overal aan de rotsige kust liggen zwembaaien met grotten en spelonken. Niet lang geleden was Porto Santo Stefano nog een vissershaven als veel andere, tegenwoordig getuigen de luxueuze zeiljachten en motorboten van welvarende bezoekers. Wie het binnenland van de Monte Argentario te voet wil verkennen en van de rust van de natuur genieten, kan over oude muildierpaden de heuvelachtige wildernis doorkruisen en de geur van lavendel, rozemarijn en pijnbomen opsnuiven. Restaurant: Het kleine centrum van Orbetello trekt het hele jaar door toeristen. De restaurants zijn over het algemeen goed; reserveren is dan ook absoluut noodzakelijk. JI Nocchino, Via dei Mille 64, tel. 0564 86 03 29, heeft een kleine keuken waar de heerlijkste pasta's en sympathieke visgerechten worden bereid.

Orbetello

Port'Ercole en Porto Santo Stefano

In de haven van Porto Santo Stefano is het een stuk drukker: hier vertrekken de veerboten naar de eilanden Giglio en Giannutri - meestal met duikliefhebbers aan boord. Port' Ercole, dat ook deel uitmaakt van het schiereiland Monte Argentario, is al even bedrijvig. Van het vasteland is het maar een kwartiertje rijden hiernaartoe. De oeverpromenade van Port'Ercole, vroeger een gehucht waar wat vissers woonden, wordt nu omzoomd door cafés en restaurants. Vergeleken met het gros van de Italiaanse badplaatsen gaat het hier nog heel gemoedelijk aan toe. In de straten van Port'Ercole is het nog te vinden, het onvervalste karakter van Bella Italia.

Evenementen: De vismarkt in de haven van Porto Santo Stefano (dagelijks gehouden) is zelfs bij de plaatselijke bevolking, die hier grote hoeveelheden verse vis en zeevruchten inslaan, nog niet algemeen bekend. Er heerst ook veel drukte met Ferraqosto, het midzomerfeest dat op 15 augustus wordt afgesloten met een vuurwerk boven zee.

Porto Santo Stefano

Porto Santo Stefano, een voormalig vissersdorp in het noordwesten van het schiereiland, is tegenwoordig een drukke havenstad waar dure jachten voor anker liggen en de veerboten naar Corsica en het nabijgelegen Giglio vertrekken. De vestingwerken zijn aangelegd door de Spanjaarden, die Santo Stefano in de 17e eeuw gebruikten als basis voor hun handelsvloot. Van hier kunt u een tocht maken naar de hoogste top van het schiereiland, de Monte Telegrafo (635 rn), waar een zendstation en een indrukwekkende antenne staan. Bij helder weer is Corsica en landinwaarts de Monte Amiata te zien.

In een kleine baai in het zuidwesten ligt de op twee na grootste plaats van het schiereiland, dat wordt beheerst door twee kleinekastelen en een vesting. Ook Port' ErcoJe was in Spaanse handen voordat het werd ingelijfd bij het Toscaanse hertogdom (1ge eeuw). In de kerk van de pittoreske oude stad is de schilder Caravaggio bijgezet, die in 1610 op het strand van Port'Ercole aan koorts bezweek.


Monte Argentario


Grotere kaart weergeven