Dominicus Reisgids Toscane, UbriŽ en de Marche

Dominicus reisgids Toscane, UmbriŽ & De Marche

Klik op de afbeelding
Klik op de afbeelding

Productomschrijving Rijk geillustreerde gids met nadruk op historische en culturele hoogtepunten. Prachtige, goed leesbare beschrijvingen die prikkelen! Informatief van hoog nivo.

Een populair geschreven reisgids voor Umbrie en Toscane (en de Marche), met het accent op kunst en geschiedenis. Het boek biedt vooral veel historisch feitenmateriaal betreffende landstreken en steden, personen en kunstwerken. In hun kunstbeschouwingen graven de schrijvers niet erg diep: soms komen persoonlijke indrukken en reiservaringen in de plaats van objectieve informatie. Al met al een aardige, gezellige gids die bij een groot publiek zeker waardering zal vinden. De lay-out van deze herdruk is gemoderniseerd, alle foto's zijn in kleur. De informatie is geactualiseerd met o.a. website-adressen. Met register.
Klik hier om te bestellen.

Toscane wordt wel het mooiste landschap van Italië genoemd. Karakteristiek zijn de golvende heuvels, bedekt met olijfboomgaarden, zonnebloemvelden, cipressen en lange rijen druivenstokken.
De schoonheid van de streek wordt echter niet alleen door de natuur bepaald. De mens bouwde er steden waarin kunst en cultuur op indrukwekkende wijze gestalte kregen. Naast hoogst interessante architectuur biedt Toscane een veelheid aan musea met rijke collecties, waarvan sommige, zoals het Uffizi-museum in Florence, tot de beroemdste ter wereld behoren.

Umbrië, het tweede gebied dat in deze streek wordt beschreven, geldt als 'het groene hart van Italië'. Talrijke bossen liggen op de hellingen van de Apennijnen, die dwars door deze streek lopen. Ook Umbrië biedt, behalve een fraaie natuur, veel stedenschoon. Plaatsen als Assisi en Orvieto zijn onder de mooiste en boeiendste van Italië. De schade veroorzaakt door de aardbeving in 1997 is al weer grotendeels onzichtbaar.

De Marche sluiten landschappelijk gezien aan bij het heuvel- en berglandschap van Umbrië. Daarnaast heeft dit gebied een schitterend zandstrand en prachtige steden als Urbino en Ascoli Piceno.